Cum câștigi donatorii?

donatori recrutari pe mobilNu e greu să gestionezi relațiile cu donatorii tăi, prietenii organizației tale de mai mult timp, nu?

Totul se desfățoară firesc, conversațiile sunt prietenești, ajutorul vine natural, firesc, necenzurat, neforțat…

Dar….cum ajungi să convingi alte persoane să ți se alăture? cum le faci prietene?

Dacă vorbim aici de câteva persoane, atunci nu trebuie să dăm sfaturi nimănui, doar știm în mod natural să devenim prieteni, să ne împrietenim cu oameni care cred în aceleași idealuri ca și noi.

Însă cum reușim să atragem prieteni de ordinul sutelor sau chiar miilor?

Spunem mereu exemplul puterii celor mici și mulți, cu impact extraordinar la nivelul sănătații și predictibilității financiare a unei organizatii:

1000 prieteni X 1 leu/zi X 1 an= 365.000 lei, mai mult de 100.000 USD.

Dacă pornim și de la premiza strategică că oamenii aceștia vor sta alături de noi mai mult de 2 ani, avem deja semne serioase de sănatate și motive și mai serioase să gândim mare recrutarea de prieteni noi, FRIENDRAISINGUL! Avem peste 6 milioane de utilizatori de facebook in România. Nu e putin, la doar 5 milioane de salariați.

Poate fi complicat, poate fi greu, dar în mod sigur va fi durabil și sănătos.

În ultimii 10 ani am fost martorii nașterii și decăderii unor sisteme și mecanisme de fundraising, unele încă mai există, altele sunt aproape anihilate de tehnica modernă.

Viitorul va fi mai mult decât mobil, viitorul va fi în primul rând social, apoi online, iar mai mult decît atât, acestea două combinate MOBIL. Căci orice om are o reacție atunci când este surprins, plăcut sau neplăcut, iar noi, fundraiserii, ne dorim ca oamenii să reacționeze.

Cum putem, deci, recruta mulțimile, masele, cum putem face viitorul predictibil durabil și sănătos?

Răspunsul meu este: muncind strategic și derulând fundraisingul pe mobil.

Cristiana Ionescu

Dreamcatcher

Lasă un comentariu