Nu mai este nici o criză! #ceassfatui

Ați înțeles, da? Nu mai este nici o criză! Să ne fie clar acest aspect! Peste tot în lume cota donațiilor a atins nivelul acestora de dinainte de recesiune.

Confrom unui raport al Association of Fundraising Professionals (AFP), nivelul donațiilor in 2014 a crescut considerabil, fiind foarte aproape de cota acestora de dinainte de criza economică.

2014 reprezintă al 4-lea an consecutive în care crește nivelul donației, după anul de referință 2009.

Din studiu reiese, însă, și faptul că organizațiile non-profit pierd mulți bani pentru că nu gestionează bine relația cu donatorii existenți.

Andrew Watt, președinte și CEO al AFP declara pentru o publicație de specialitate, că : “ONG-urile sunt foarte bune în a atrage donatorii pentru prima lor donație, dar nu la fel de bne se descurcă să îi motiveze și inspire să rămână alături de cauză mai mult timp.”

Raportul AFP arată că ONGurile ce strâng între 100,000 USD și 500,000 USD au reușit să aibă o creștere a nivelului donațiilor de 1.9%. Ceea ce reprezintă clar o îmbunătățire a situației.

Cum stă situația la noi?

150201_465708203479430_364154594_n

În 2014 accentul s-a pus din ce în ce mai mult pe construirea unei baze de donatori personae fizice, pe menținerea unei relații strânse cu aceștia, pe implicarea donatorilor în evenimente de fundraising amuzante/sportive/attractive sau crowdfunding.

De asemenea, la noi, peste 25% din veniturile întregului an al unui ONG sunt atrase în ultimele 6 săptămâni ale anului, situație care trebuie oarecum echilibrată, fiind destul de riscantă funcționarea ăn aceste condiții.

Românii au înțeles că trebuie să ajute și s-au mobilizat să o facă!

În concluzie, planificați anul 2015 pe plus!

Spor la fundraising,

Dreamcatcherii

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Anunțuri