#1ideepezi 10 idei de fundraising

Dragii mei, decând am început seria de idei de fundraising, mi-e foarte greu să scriu doar 1 idee, căci ideile vin năvală.

Așa că, azi, pentru că e o primăvară frumoasă, vin cu 10 idei deodată.

#1ideepezi

#1ideepezi

Fiecare idee, pe algoritmul de calcul care vă este deja cunoscut, poate aduce venituri între 1000 si 3000 de euro.

1. Ideea 9- Lipește-l pe șefu’ de perete! E o idee faina în companiile care investesc în oameni și echipe. Poți cere colegilor câte o donație pentru fiecare fâșie de bandă adezivă. Iar șeful va fi lipit de perete în mod festiv, promovând cauza și ajutând la schimbarea dorită.

2. Ideea 10Recilează- poți face fundraising solicitând companiilor să-ți dea cartușele uzate ale imprimantelor lor, aparatura de birou, telefoanele mobile. Există companii care te pot ajuta să le transporți și primești contravaloarea lor. Am făcut asta în 2 campanii diferite, în 2009 – Early Green pentru SOS Satele Copiilor Romania, iar in 2012- Dă un telefon- pentru Hospice Casa Sperantei. Ambele în parteneriat cu http://www.greentronics.ro.

3. Ideea 11- Obrăznicie- poți face o campanie puțin obraznică, împreună chiar cu școala. Poți pune orice element considerat urât în curtea sau la ușa unuia din părinții copiilor, cu mesajul că va fi înlăturat doar dacă va dona cauzei…sau, mai mult, pentru o oarecare sumă, își pot cumpăra asigurare antiobraznicie.

4. Ideea 12- Gunoier pentru 1 zi– un voluntar, cu atât mai bine dacă e și celebru, poate cere donații în schimbul unei zile în care lucrează ca și gunoier.

5. Ideea 13- Cafeaua de dimineață– pentru o donație poți avea o echipă de voluntari care să livreze cafeaua de dimineață, proaspătă, donatorului, pentru o perioadă de timp.

6. Ideea 14- Picnic– poți avea un partener care să-și pună la dispozitie peluza( club sportiv, golf, etc) pentru o zi de picnic, unde poti incasa donatii atat de la participanti, ca taxa de participare, dar mai ales in cadrul jocurilor si tombolelor pe care le poti organiza.

7. Ideea 15- Tăcerea- îl știi pe cel mai vorbăreș coleg? fă o campanie și strânge fonduri ca el să tacă. Donația o poți cere per oră de tăcere.

8. Ideea 16- Dezleagă misterul- poți organiza o seară a detectivilor, regizând un mic mister ce trebuie dezlegat de participanti.

9. Ideea 17- Concurs de dans- maraton de dans- orice implică perechi dansând, oameni dansând..imaginația ta va defini cnceptul care ți se potrivește.

10.Ideea 18- concurs de mâncat fructe- poți alege fructele preferate ale animăluțului tău, dacă ești o organizație de mediu, ori un fruct care înseamnă sănătate dacă militezi pentru o viață sănătoasă.

BONUS

Ideea 19- Junk for donations- poți face un punct de control la intrarea în sediul unei companii, iar cei care aduc mâncare junk, dulciuri, vor trebui să doneze pentru cauza ta.

Ideea 20- Cinema în sala de ședință– poți organiza seri de cinema în sala de ședință a unei companii prietene, pentru echipa respectivă. Cine donează cel mai generos poate alege filmul serii.

Campania #1ideepezi și-a propus să atingă 30 de idei minunate. Suntem deja la Ideea 20, iar o parte din idei au fst deja implementate , cu rezultate promițătoare.

Știți unde găsiți  alte  idei, exemple, bune practici, noțiuni de fundraising și sfaturi?  La programul nostru de cursuri de strângere de fonduri SUSTAIN TOMORROW 2014.

Succes la friendraising, prieteni!

Cristiana,

Dreamcatcher

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame