Uimește-i!

Uimește-ți donatorul anul acesta!

Cum?, mă vei întreba…..

Recomand o relație personală, întâlnire, cu acest prieten al organizației tale, de cel putn 2 ori /an. Cu atât mai mult dacă este dintre donatorii majori ( dă foarte des, donează sume mari, etc). Este clar vorba de cei mai importanți 20 de prieteni ( sau cei mai importanți 20% dintre donatorii tăi).

pareto regula placinta

Să revenim la întrebarea de mai sus: CUM?

  1. Sună-l! Ha? Nu-ți vine? Pune-l pe Președinte sau pe un membru al boardului s-o facă.  Îi poate mulțumi sau îl poate invita la un eveniment, îi poate cere opinia pe un nou proiect sau îi poate povesti despre noutățile din proiectul tău.
  1. Pune-ți președintele să le trimită un email, personal, lunar. E mai mult decât necesar ca prietenii importanți ai organizației să fie tratați diferit. Nu este cazul să primească același newsletter general( dacă îl primesc și pe acela), ci mesajele către ei trebuie să fie mesaje ca pentru cei mai apropiați membri ai familiei organizației tale. Dacă președintele nu e prea ocupat, îl poți ruga ca, din când în când să trimită chiar o scrsoare scrisă de mână)
  2. Află ce proiect din cadrul activitîții voastre îi place cel mai mult. Poți, astfel, ca, măcar 1 dată/an să îi povestești despre progresele din proiect, despre impactul donației lui, despre oameni, cifre, vieți schimbate, viitor…….
  3.  Scoate-l la masă! Da, da, știu…noi ONGiștii nu avem fonduri…serios? Ia mai caută prin buget, renunță să mai printezi atâta maculatură inutilă, consideră asta o investiție în viitorul organizației tale……Întâlnirea față în față este cea mai bună cale de loializare, cel mai bun mod de apreciere, cea mai frumoasă cale de update a donatorului. Mai mult, ai grijă să asculți mult și să vorbești mai puțin în cadrul acesta. Iar discutiile tale să vizeze provocările și viitorul, nu succesele trecutului.  Aplică și aici regula lui Pareto ( vorbești doar 20% din timp, restul taci și asculți)
  4. Fii și mai curajos, invită mai mulți donatori importanți la o cină de mulțumire. Învită 8 până la 10 donatori, vorbește-le despre proiectele viitoare, provocări, nevoi…cere-le idei, notează tot, ascultă cu grijă, cere să deschidă uși pentru tine. Cină= fără mape, fără videoproiector, fără pliante, fără ppt, cu mâncare, evident.

EXTRATIP : Aș vrea să gândiți relațiile cu donatorii ca pe niște relații foarte apropiate, ca și când aceștia sunt membrii familiei voastre, cei mai buni prieteni, susținătorii cei mai dragi.

Și nu sunt?

Succes la friendraising, iar dacă vă doriți multe alte tips&tricks despre fundraisingul de la noi vă aștept în programul SUSTAIN TOMORROW 2014, despre care găsiți detalii aici:

Cristiana,

Dreamcatcher

Reclame

Un gând despre „Uimește-i!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame