Care e secretul în decembrie?

Ok, ești fundraiser și este decembrie! Jumătatea lunii decembrie….și te simți neputincios? Ai vrea să vină mai multe fonduri și nu știi unde ai greșit?

Hai să verificăm lista obligatorie de activități care să aducă succesul!

checklist

1.      Cere. Cere încă odată. Cere mai mult. – ai făcut asta până acum? Nu doar pe email, pe facebook, pe site, ci față în față?

2.      Inspiră-ți prietenii (suporterii, donatorii). Readu-i la emoția care i-a făcut să te sprijine de prima dată.

Prietenii și prietenii lor au nevoie de exemple reale despre cum sunt banii lor folosiți: la momentul oportun, fă un filmuleț cu telefonul și trimite-l donatorului tău. Cere-le suportul regulat, arătând ce impact ar avea sprijinul constant.

3.      Creează, peste tot în comunicare, căi către pagina ta de site, mai ales către butonul de Donează-. Fă totul cât mai ușor pentru prietenii tăi, donatori.

4.      Optimizează-ți formularul de donație de pe site- Să fie scurt, simplu, ușor de completat,  securizat și, mai ales, motivational.

5.      Fă chiar tu un test de donație!  Idee: invită câțiva prieteni la un ceai și roagă-I să doneze. Așa vei observa cât de usor a fost, ce trebuie îmbunătățit.

6.      Crează o pagină-argument: de ce să donezi!   Pagina aceasta te va ajuta să pledezi pentru cauza ta, îi va ajuta pe prieteni să convingă alți prieteni să doneze, va explica ce se întâmplă cu banii pe care îi donează, impactul, etc.

Oamenii dau dacă știu bine persoana care le cere sau cauza. Idee: cere unuia dintre cei mai buni prieteni să invite alti prieteni și rude să dăruiească! Vei vedea reacțiile, vei observa pasiunea și vei putea îmbunătăți argumentația.

7.      MULȚUMEȘTE! De 3 ori, cel mai târziu în 3 zile- pe pagina de donație, la telefon și prin email. Dar poți fi mai creativ de atât!

8.      Urează bun venit!  Se obișnuiește la tine în organizație ca donatorii nou veniți să primească un pachet/email de orientare?

9.      Ai un plan de loializare? Relația cu prietenul/donatorul organizației tale se crește zi de zi, pas cu pas, la fel ca într-o familie. Și se crește prin conversație, nu doar prin solicitări de sponsorizare.

10.   Fă teste și măsurători tot anul, nu lăsa pe decembrie.

11.   Anul viitor nu mai lăsați totul pe luna decembrie-  fă-ți un plan.

 EXTRA TIP Încrederea este vitală! Fii sincer, transparent, raportează ce s-a întâmplat cu banii, arată impactul. Încă odată, încă odată…niciodată nu este prea mult.

Succes la friendraising,

Dreamcatcherii

Anunțuri

Un gând despre „Care e secretul în decembrie?

  1. Adriana Ionescu spune:

    Craciun fericit alaturi de cei dragi!  Iti multumim ca ne ai fost alaturi in acest an si am pus semintele unor lucruri frumoase care vor inflori in anul ce vine. Sa mergem pe acest drum si impreuna sa facem o lume mai buna! Cu aleasa pretuire, Adriana Ionescu Laurentiu Iapornicu +40 722.389.629 +40 757.473.699 http://www.aeprogres.ro https://www.facebook.com/aeprogres

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Anunțuri