Picături de bine- Galantom sau succesul în crowdfundingul românesc

Dragi prieteni,

reluăm seria poveștilor despre oameni minunați despre care nu prea se știe, denumită de noi Picături de bine și inițiată în 2010.

Vă prezentăm un interviu cu inițiatorul unui proiect minunat, dedicat oamenilor- Gabriel Solomon de la Galantom.( http://www.galantom.ro)

galantom 2

Am profitat de momentul de odihnă al lui Gabi de după recordul Guinness de duminica de la Bucharest International Marathon și l-am rugat să ne răspundă la câteva întrebări.

Dreamcatchers: Ce este Galantom, cine sunt oamenii, echipa din spatele acestui proiect?

Gabriel Solomon: Echipa din spatele Galantom e formata din mine si baietii de la Envision (Andrei Chirtoc. Bodor Laszlo si Constantin Negrut). Ca si experienta eu zic ca suntem un mix perfec. Eu vin cu experienta de organizator si initiator Transmaraton, primul eveniment sportiv care a venit cu aceasta formula de pagini personalizate pentru fiecare alergator cu donatii online direct pe pagina lui, dar si cu experienta de alergator fundraiser. Andrei si echipa Envision vin cu experienta de organizatie beneficiara. galantom

Asa ca impreuna am realizat acest proiect prin care am incercat sa oferim o unealta utila atat organizatorilor de evenimente si alergatorilor, cat si organizatiilor.

Dreamcatchers: Cu ce este Galantom diferit?

G.S.: Galantom are cateva atuuri importante credem noi fata de alte platforme similare atat din Romania cat si din strainatate.

In primul rand platforma este gandita sa fie o unealta custom pentru fiecare organizatie.

Cand spun asta ma refer la faptul ca fiecare organizatie are:

– un minisite propriu cu url dedicat, (exemplu hospice.galantom.ro) unde apar doar proiectele, evenimentele si fundraiseri lui. Lucru care consideram important si un avantaj fata de alte platforme unde poti aduce tu un potential donator, dar el vede si date ale altor organizatii si poate dona lor

– platforma foloseste procesatorul organizatiei astfel ca ei pot decide cu ce procesator lucreaza, pot negocia direct un comision cat mai mic si cel mai important banii ajung direct la ei fara sa treaca prin intermediari.

– organizatiile au o zona de adminstrare proprie unde pot creea proiecte si adauga singure fundraiseri si pagini de fundraising nelimitate. Pagini care se creeaza usor, astfel ca in 2 minute ai o pagina functionala pe care o poti promova si care iti poate aduce imediat donatori

– in modulul de adminstrare, organizatiile pot face si managementul fundraiserilor si donatorilor. Pot vedea cine a donat, ce sume pentru cine, care este cel mai mare fundraiser al lor, care este cel mai mare donator etc.

Dreamcatchers: Care este cheia succesului GALANTOM?

G.S: Daca ar fi sa ma gandesc la o cheie a succesului ar fi modul in care este gandita pagina de fundraising:

– faptul ca ea este clar legata de un om, de fundraiser, care devine un ambasador al cauzei

– pe pagina apar transparent si instant ce donatii s-au primit, lucru care il motiveaza pe fundraiser sa stranga si mai multe fonduri.

– donatorii pot dona usor direct pe pagina folosind orice card bancar si pot transmite si un mesaj fundraiserului

– nu in ultimul rand faptul ca donatorul poate sa vada unde vor merge banii donati. Ei nu se doneaza in contul asociatiei, ci pentru un proiect clar si concis.

Dreamcatchers: Ce obiectiv are platforma în  viitor?

G.S: Ca obiectiv ne dorim ca acest proiect sa fie unul din vectorii importanti ce ajuta dezvoltarea culturii de fundraising in Romania. In plus ne dorim ca fiecare alergator din Romania sa faca fundraising cu Galantom macar odata.

Dreamcatchers: Și noi vă dorim la fel, dragi prieteni și vă mulțumim pentru interviu!

Reclame
Etichetat , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame