te-ai gandit sa faci asa si tu?

dragilor,148618856425059332_emWqtyna_c

 De ceva vreme tot arunc cate un ochi pe la prietenii nostri fundraiseri din tarile cu traditie in profesia noastra.

Si ce credeti ca aflu?

se cauta mult, foarte mult inovatia, se apreciaza foarte mult relatia 1 la 1 cu donatorul ( prietenul organizatiei cum imi place mie sa-i spun) se incearca metode de a strange fonduri amuzante pentru donatori ( si asta indiferent cat de trista si impresionanta este cauza).

Dintre noutati:

– se tine legatura permanent cu oamenii alaturi de cauza ( voluntari, donatori, furnizori, jurnalisti) prin orice mijloace moderne si no cost de comunicare- spre exemplu am descoperit ca UNICEF USA are un board intreg pe Pinterest http://pinterest.com/unicefusa/;  acelasi lucru il face, dar la alta maniera, si SOS Satele Copiilor USA http://pinterest.com/soschildren/

– comunicarea cu sponsorii si donatorii a devenit extrem de simplificata- facts& numbers, simplu, o singura foaie tablou, care spune totul prin prisma cifrelor, fara lungi povesti, in limbaj hiperprofesionist

– campaniile de strangere de fonduri se deruleaza in mediul online cu ajutorul platformelor Twitter, Facebook– aici situatia este oarecum mult mai benefica, caci in marile concerne caritabile multinationale fiecare tara are propriul sau cont, iar impactul este mult imbunatatit!

S-a dus vremea in care site-ul organizatiei era cel care ii salva pe fundraiseri de „povara” atragerii de fonduri online!

Mediul virtual ne va rezerva oare si platforme gen Avatar? vom putea, ca donatori, sa intram in „casa” organizatiei, sa ” intalnim” beneficiarii proiectelor sale, sa ne facem, mult mai clar si transparent, o imagine despre cauza pe care vrem s-o sustinem?

Poate parea SF, dar SF cred ca va insemna SuperFundraising , facut de serifii interstelari ai mediului online, in viitor!

Iar de la generatiile actuale aflate in epoca vitezei ma astept sa nu fie un viitor atat de indepartat, nu credeti?

Succes in viitorul care incepe astazi, dragii mei!

Cu drag,

Cristiana, Dreamcatcher

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Anunțuri