FR Campaigns Review

Dragii mei,

vad zilnic crescand curajul asociatiilor si fundatiilor de a  face campanii de atragere de fonduri dedicate maselor, publicului larg.

Le vad, simt, aud, urmaresc.

Stiu ca in spatele lor este munca multa, poate de luni de zile, nelinisti, framantari, emotii.

Stiu ce le poate face mai bune, mai performante, mai de succes, pentru ca succesul lor inseamna o lume mai buna pentru copiii si nepotii nostri.

Si pentru ca vocea mea, cunostintele mele, experienta pe care o am in atragerea de fonduri sa aduca plus-valoare am decis( cu riscul de a nu imi mai raspunde la salut o mare parte dintre organizatii) ca voi inaugura o rubrica speciala pe blog , numita FR Campaigns Review.

Prima campanie care mi-a atras atentia este cea desfasurata de  Fundatia Scheherazade cu ajutorul  Provida Actiuni de Caritate, destinata reabilitarea spitalului pentru copii „Sf. Maria” din Iaşi.

 O campanie bazata pe mecanismul SMS si derulata in social media si media traditionala.

Ce m-a surprins a fost sentimentul de ” a fi certata” atunci cand mi-au postat pe peretele meu de Facebook invitatia de a dona.

Voi cum v-ati simti la un asemenea mesaj?

             Cititi si analizati: doar cine vrea să facă o donaţie de doar 2 euro pentru a contribui la reabilitarea spitalului pentru copii „Sf. Maria” din Iaşi poate trimite un singur SMS la numarul 8 7 9 , disponibil în reţelele de telefonie mobilă Orange, Vodafone şi Cosmote, sms pentru care nu se va percepe TVA. Provida Actiuni de Caritate va multumeste.

Le-am raspuns, poate reusesc sa invete ceva, ca sa aiba succes, sa ajute cat mai multi oameni:

sigur, ca daca doar citesc si analizez…nu cred ca va ajuta vreodata proiectul sa atraga fonduri..si cred ca nu trebuie sa ma simt certata….ci doar sa ma faceti parte din familia acestui proiect! si DA, eu dau SMS de 2 euro. succes!

Ce au invatat? NU STIU, dar le multumesc ca mi-au raspuns:

Doamna Ionescu, in numele copiilor care au nevoie de Spitalul de Copii Iasi, permiteti-mi sa va multumesc. Acest proiect este initiat de catre http://www.fundatiascheherazade.ro/friends/ iar modalitatea de a dona prin sms 2 euro reprezinta doar o mica sursa de a strange fondurile necesare reabilitarii Spitalului de Copii ! Va mai multumim ca faceti parte integranta din acest proiect si va rugam sa ne sprijiniti convingand cati mai multi prieteni sa doneze doar 2 euro prin sms 879; va mai rugam sa promovati acest proiect si sa credeti in el! Sa aveti parte de sanatate !

Le doresc si eu sanatate si succes si le recomand o strategie mai prietenoasa la campania urmatoare.

Cristiana

Dreamcatcher

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Anunțuri