Fratii campioni la GO- Picaturile de bine ale generatiei viitoare

Darius si Denis sunt jucatori de GO si Campioni Nationali Scolari in 2010.
Dupa aceasta introducere va asteptati sa fie cel putin liceeni. Ei bine, cei doi pusti sunt campioni la clasele aIIIa, a Iva si aVa si la presolari, clasa I si a IIa in cazul lui Denis.
Desi frati, primii pasi in Go i-au facut separat, dar au avut acelasi profesor care i-a facut sa iubeasca acest minunat sport al mintii: Teodor Vartic de la Palatul Copiilor Bistrita.
“ Darius a fost cel care ne-a introdus Go-ul in casa, cand in clasa a IIa l-a ales ca materie optionala” spune mama micutilor.
In 2008 Darius a obtinut locul 4 la Campionatul National, categoria sub 8 ani.
“A fost prima performanta si , pentru noi, a insemnat adevaratul inceput, mai ales ca Denis, fratele lui Darius avea atunci 4 ani si 4 luni”, spune mama.
In vacant care a urmat anului scolar 2007-2008, Denis, cu ajutorul lui Darius a invatata regulile acestui joc si in octombrie 2008 si-a facut intrarea in echipa de jucatori de GO a Palatului Copiilor, insa de pe postura de “adunator de pietre de Go de pe jos”. Era prea mic, spunea toata lumea, ca s afaca altceva.
Dar , Denis nu a acceptat aceasta calificare, iar in 2 luni a reusit sa-si imbunatateasca cunostintele de Go si la 4 ani a reusit sa ocupoe locul 4 in echipa de 20 de junior ai domnului professor, la Cupa Unirii, un concurs local. Partea amuzanta de acum incepea, caci Denis le crea problem jucatorilor experimentati.
Dar cu acest success a inceput si munca: partide, probleme, iar partide, zilnic.
La campionatul European de junior din 2009 au participat si au ocupat pozitii bune , iar Denis devenea la aceasta competitive, dar si la urmatoarele mascot jocurilor, prin firea lui vesela si prin jocul rapid si logic pe care-l facea.
Anul 2009 la Campionatul National de Go Juniori , categoria sub 8 ani , Denis a luat medalia de bronz, o mare performanta pentru un pusti de 5 ani. In acelasi an, ambii frati au mers si la Hamburg unde, din 50 de jucatori veniti din toata Europa, ei au castigat primele 2 locuri: Darius locul I si Denis locul al IIlea.
Darius iubeste si Go-ul, insa si dansul sportive, unde are o vitrina cu 14 trofee obtinute la diferite concursuri de gen.
Denis, la 6 ani, isi doreste sa castige cat mai multe cupe si medalii, sa-l depaseasca pe fratele sau mai mare si mai titrat.
Pe Denis Go l-a ajutat sa citeasca si sa socoteasca, sa poate descifra grafice si diagrame, literele alfabetului.
“imi doresc ca peste cativa ani amandoi sa continue ceea ce a u inceput si sa aiba puterea de a continua atunci cand vor da peste greutati”, declara Rodica, mama fratilor campioni.
Ii puteti vedea jucand la Cupa Ambasadorului Japoniei la GO, editia a IVa, incepand de maine 26 noiembrie la Teatrul National Bucuresti.

Reclame
Etichetat

Un gând despre „Fratii campioni la GO- Picaturile de bine ale generatiei viitoare

  1. Dragos spune:

    Denis si Darius Dobranis :doi copii speciali! Bravo, din tot sufletul ,pentru performantele de pana acum!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame