Picaturi de bine pentru varstnici

Doctorul Dan Baciu este unul din putinii medici pe care ii cunosc care este dedicat unei cauze. A muncit o viata, a construit case, a construit o scoala, iar de multa vreme este protectorul batranilor din Cluj, avand un centru de zi pentru acestia.

Centrul are peste 200 de bunici care-l frecventeaza zilnic, insa si servicii de ingrijire la domiciliu. Bunicii il primesc in picioare cu aplauze. Niciodata nu am vazut atata simpatie pentru un om.

Cand crede in ceva dr Baciu face orice pentru a se implini: renunta la salariu, se imprumuta, insista.

Si mai face ceva: salvează case maramureşene.Cum aşa? Le ia din Maramureş pe trailer şi le aduce şi remontează în Munţii Apuseni, la Băişoara. Curtea lui arată ca un muzeu al Satului.

Îl uimeşte cum românii din Maramureş îşi dau tradiţia porţilor minunat sculptate pe porţi din table, cum sunt gata să pună pe foc casele din lemn ale bunicilor, pentru case de piatră, comune, obişnuite, cu nimic din tradiţia locului în ele.

A remontat deja 2 case, mai are de ridicat încă una, iar în ele a adus toate obiectele tradiţionale, deşi a pus şi încălzire centrală. A gândit totul în aşa fel încât să coexiste modernul şi tradiţionalul. Suedezii fac asta de generaţii!

Doctorul Dan Baciu este prima generaţie de romani care o face.

Iubind tradiţiile, dr. Baciu spune că valorile noastre naţionale trebuie să fie două: crucea şi inima. Îi place excelenţa, nu acceptă mediocritatea, are un umor fin, iar soţia sa spune despre el că este un mucalit. De o cultură şi inteligenţă extraordinare, cu o modestie cum întâlneşti numai la oamenii valoroşi, nu e de mirare că îl îndrăgeşti imediat pe acest om.

Toată agoniseala lui de o viaţă, ba chiar şi datoria pe următoarele generaţii, le-a investit în proiectele acestea! Dar cel mai drag îi este cel de la Băişoara, pe care îl visează pentru nepoţica sa Ilinca, lumina ochilor lui, mândria sa cea mai mare. Un loc care să vorbească despre valorile româneşti, despre cultura ţăranului român din Transilvania, despre oameni, vieţi, vise.

După ce l-am cunoscut, am înteles că dr. House este chiar Dr. Dan Baciu.

Şi îl puteţi ajuta şi voi să deschidă o tabără pentru copiii acestei ţări acolo, la Băişoara, să transfere tradiţiile naţionale noii generaţii.

Multumesc ca aduci atatea Picaturi de bine.

Reclame
Etichetat

Un gând despre „Picaturi de bine pentru varstnici

 1. delia spune:

  Draga mea Cristiana , ma bucur nespus ca ai descoperit asemenea oameni printre noi.
  Il cunosc foarte bine pe Dr. Baciu ,este un model in societate , familie si se implica din tot sufletul lui alaturi de sotia lui Simona Baciu in tot ce tine de educatie si LUCRURI FRUMOASE!
  Felicitari Dan si cine te vede poate lua exemplu.
  A stiut intotdeauna sa mentina echilibrul in tot ceea ce a facut in decursul vietii , a fost alaturi de familie si prieteni , de scoala si varstnici deci TOT RESPECTUL.
  Delia Rus

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame